Кораблі Чорноморського флоту Росії увійшли до Азовського моря – мапа

Новини
корабли

В Керченській протоці 20 лютого 2022 року при проходженні в напрямку Азовського моря були зафіксовані та ідентифіковані кораблі Чорноморського флоту Росії, повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

Моніторингова група ідентифікувала:

  • малий протичовновий корабель «Ейск» (корвет) проект 1124М
  • патрульний корабель (корвет) «Павел Державин» проект 22160
  • великий десантний корабель (ВДК) «Новочеркасск», проект 775, по класиф. НАТО Ropucha
  • ВДК «Цезарь Куников» – проект 775, по класиф. НАТО Ropucha
  • ВДК «Саратов» – проект 1171 «Тапир», по класиф. НАТО Alligator,
  • ракетний катер «Набережные Челны» пр.12411, по класиф. НАТО Tarantul-class corvettes.

«Про закриття повітряного простіру над частиною Азовського моря через NOTAM, повідомлення авіаперсоналу підтвердити чи не підтвердити, не можемо, це не наш профіль…

Нових перекрить морських районів Азовського моря НЕ було – там достатньо закритих районів і без того, в тому числі безпосередньо навпроти Маріуполя.

Припущення (гіпотеза) Моніторингової групи BlackSeaNews: наразі це виглядає як військово-політичний тиск – загроза десантної операції на фоні ситуації на Східному фронті та підготовки до можливого визнання «ЛДНР», що може відбутися 21-22.02.2022. А ось 22.02.2022 на засіданні Совєта Фєдерації на прохання визнаних «республік» може бути ухвалено рішення про військову допомогу. (Звичайно, що в цій ситуаціїї військова демонстрація може переворитися з погрози на реальність).

Отже будемо пильними та витриманими», – пише Клименко.

«Війна «навчань» в Азовському морі. Жовтим – райони, перекриті ВМСУ, червоним – ВМФ РФ. Ось така багатошарова «каша», – додав Клименко.

Дванадцять кораблів та суден ВМФ РФ, зокрема шість великих десантних кораблів з Північного та Балтійського флотів, 20 лютого проводять великі навчання з висадки десанту у Чорному морі біля північно-західного узбережжя окупованого Криму у безпосередній близькості до міста Скадовськ Херсонської області.

Як повідомлялося, хоча Росія не розпочинала активних бойових дій в Азово-Чорноморському басейні, війну там вона вже веде. Це торгова війна, яка ведеться із застосуванням військової сили – для обмеження доступу до українських морських портів використовуються сили всіх чотирьох флотів, які РФ стягнула до Чорного та Азовського моря нібито для проведення навчань – великі десантні кораблі, ракетні крейсери, фрегати та підводні човни. Подробиці читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Українське море у російській блокаді» або дивіться у відео.

Нагадаємо: