Уряд РФ вирішив розширити територію Євпаторійського морського порту в окупованому Криму

Новини
Євпаторійський торговий порт Фото: crimeaports.ru

Уряд РФ ухвалив рішення про розширення території Євпаторійського морського порту в окупованому Криму за рахунок приєднання до нього додаткових земельних ділянок. Усі кримські порти рішенням уряду України з 2014 року закриті для заходу судів та перебувають під українськими та західними санкціями.

Відповідне розпорядження №268-р, яке 17 лютого написав прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін, опубліковано на сайті російського уряду.

Цим документом затверджено зміни до постанови уряду РФ №262-р від 20 лютого 2016 року, якою були встановлені «кордони морського порту Євпаторія (Республіка Крим)».

«У кримському порту за рахунок включення додаткових земельних ділянок планується створити нову інфраструктуру для обробки та зберігання вантажів та стоянки суден. Це сприятиме розвитку торговельного мореплавання», – йдеться в інформаційному повідомленні уряду РФ.

Як вказується, робота з розширення морського порту в Євпаторії ведеться у рамках федерального проекту «Розвиток морських портів».

Як повідомлялось, порти окупованого Росією Криму закриті для заходів суден рішенням українського уряду з 2014 року. Щодо них застосовано санкції Євросоюзу та США. Детальніше про ситуацію в портах Криму читайте дослідження Центру журналістських розслідувань «В нашу гавань не заходять кораблі. Порти Криму і санкції» (відеоверсія «Кримські порти під дією санкцій»: Частина перша. Керч і Феодосія і Частина друга: Ялта, Євпаторія і Севастополь), а також дослідження «Порти Криму» спецпроєкту «Як працюють кримські санкції».

Нагадаємо: