Віктор Медведчук втік – ZN.UA

Влада

ZN.UA в Офісі генпрокурора підтвердили інформацію, що голова політради «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту.

Генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Віктора Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом.

Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було.

Телефони генпрокурора Ірини Венедиктової не відповідають.

Дивіться також «Питання національної безпеки» із Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська):

Профілакторій сімейного типу Медведчука-Марченко та Як депутати Генічеська бійців тероборони у дитсадок записали

Як повідомлялось, 2 листопада Віктору Медведчуку змінили запобіжний захід із домашнього арешту на особисте зобов’язання у першій справі про держзраду та замах на розграбування національних ресурсів у Криму. За другою справою Медведчук залишається під домашнім арештом. У справі про сприяння діяльності терористичної організації у зв’язку з причетністю до постачання вугілля з окупованого Донбасу Медведчук залишався під домашнім арештом.

Нагадаємо:

  • 20 серпня 2021 року було завершено розслідування справи за підозрою Віктора Медведчука та Тараса Козака у державній зраді та розкраданні національних цінностей. З цього дня матеріали провадження відкриті для сторони захисту. 
  • 9 липня 2021 року Печерський районний суд Києва продовжив до 7 вересня запобіжний захід у вигляді домашнього арешту Віктору Медведчуку.
  • Також Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).
  • 11 травня 2021 року Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором РФ про перереєстрацію родовища «Глибока» на прикерченському шельфі в Чорному морі, що належить Україні. Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Ліцензія на зраду: як Медведчук завдяки ВЕЗ «Крим» здав росіянам нафтове родовище».