Денісова: З початку вторгнення РФ в Україну загинула 21 дитина, 55 – постраждали

Війна

За результатами аналізу інформації з різних джерел, від початку вторгнення Росії в Україну загинула 21 дитина, ще 55 – постраждало.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці Facebook.

«Ситуація в Україні залишається напруженою. Станом на 13 годину 2 березня 2022 року російський окупант продовжив використовувати тяжку зброю та знищувати цивільне населення. З початку вторгнення Російської Федерації в Україні, за результатами аналізу інформації з різних джерел, загинула 21 дитина та постраждало 55 дітей», – написала Денісова.

Окрім того, внаслідок обстрілів загарбниками зруйновано інфраструктуру міст: Києва, Ірпеня, Харкова, Маріуполя, Житомира, Херсона та населеного пункту Василівка Запорізької області.

Так, під час ракетного удару окупантів постраждав пологовий будинок у м. Житомирі.

Водночас російські війська продовжують обстріл мирного населення Запорізької області. 1 березня, о 9.00 російсько-окупаційні війська обстріляли центр населеного пункту Василівка, Запорізької області. Снаряди прилетіли на подвір’я місцевої школи.

Харків та Херсон продовжують залишатися під потужними обстрілами окупантів.

«Сьогодні вночі внаслідок повітряного удару в м. Житомирі загинула одна дитина та постраждало 6 дітей. Їх було врятовано з підвалів напівзруйнованих будинків. Своїми діями збройних сил Російської Федерації продовжують цинічно порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини», – додала омбудсмен.

Вона переконана, що частини цих смертей можна було уникнути у разі встановлення безпольотної зони над Україною. «Закликаю міжнародну спільноту та міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу по закриттю українського неба від винищувачів ворога», – наголосила Денісова.

Як повідомлялось, за даними ДСНС України, за сім днів війни, яку розпочала Росія, в Україні загинули понад 2000 цивільних осіб, не рахуючи українських захисників.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 1 березня можна прочитати ТУТ.