ЄСПЛ тимчасово зупинив розгляд усіх скарг, поданих проти України

Війна

Європейський суд з прав людини оголосив про призупинення всіх процесів, розгляд справ проти України, тимчасові обмеження, які раніше визначені для дій України у поточних справах, також будуть призупинені.

Про це йдеться у прес-релізі ЄСПЛ.

Розгляд буде припинено у «справах проти України», а не «стосовно України». Це означає, що вивчення документів, доказів тощо у справі «Україна проти Росії», у тому числі ухвалення рішення про прийнятність справи проти Кремля з приводу порушень на окупованому Донбасі, триватиме.

Також Україна матиме змогу ініціювати нові справи проти держави-агресора.

Єдиний тип справ проти України, які теоретично можуть бути розглянуті — це застосування термінових заходів, якщо таку ініціюють громадяни чи інша держава.

Усі тимчасові ліміти, які раніше були висунуті на адресу України (щодо дій чи відповіді Києва) у поточних чи старих правах, скасовуються. Призупинення діятиме на необмежений час.

Нагадаємо, в Європейському суді з прав людини 26 січня відбулося дуже важливе для України слухання у справі, де вона разом з Нідерландами доводить вину Росії у порушеннях на Донбасі. Про це читайте у матеріалі «Як Україна в ЄСПЛ доводить контроль Росії над частиною Донбасу».

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 1 березня можна прочитати ТУТ.