Влада Німеччини заарештувала яхту російського олігарха Алішера Усманова

Влада

Влада Німеччини заарештувала яхту російського мільярдера Алішера Усманова, який потрапив до списку санкцій ЄС у зв’язку з російською агресією проти України.

Як повідомляє DW, про це повідомив Forbes з посиланням на три джерела в яхтовому бізнесі.

Яхта російського олігарха з жовтня 2021 року перебуває на ремонті на гамбурзькому суднобудівному заводі Blohm+Voss. За даними американського видання, у середу на роботу не вийшли спеціалісти, які займаються ремонтом судна. Як повідомило джерело Forbes, ймовірно, це пов’язано із рішенням влади Німеччини накласти арешт на майно Усманова.

Вартість 156-метрової яхти Усманова «Ділбар» оцінюється в 600 мільйонів доларів. Її збудувала для олігарха німецька суднобудівна компанія Lürssen у 2016 році. Як зазначає видання, при водотоннажності 15 917 тонн це найбільша моторна яхта у світі, її екіпаж складається з 96 осіб.

Крім яхти, Усманов володіє в Європі низкою об’єктів елітної нерухомості, серед яких особняки в Лондоні та графстві Сюррей загальною вартістю 280 мільйонів доларів, а також вілли у Мюнхені, Лозанні, Монако та на Сардинії.

За даними аналітичної компанії VesselsValue, крім Усманова супер’яхтами, подібними до «Ділбар», володіють ще 32 російські мільярдери.

Під санкції Євросоюзу, запроваджені 28 лютого у відповідь на напад Росії на Україну, поряд із Усмановим потрапили голови «Роснефти» Ігор Сєчін, «Транснефти» Микола Токарєв, власники «Альфа-Груп» Михайло Фрідман та Петро Авен, основний власник «Сєвєрсталі» Олексій Мордашов, підприємець Геннадій Тимченко та голова «Промзв’язку банку» Геннадій Фрадков.

США запровадили додаткові санкції проти РФ, заборонивши американцям вести справи з центробанком Росії, також були запроваджені санкції проти Мінфіну РФ і Фонду національного добробуту.

Європейський Союз опублікував новий санкційний список, до якого потрапили російські олігархи та пропагандисти.

Mastercard та Visa заблокували доступ до платіжної системи російським банкам, що потрапили під санкції ЄС та США.

Як повідомлялось, 27 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США оголосили про новий потужний набір економічних обмежень проти Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, санкції проти Центробанку РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 1 березня можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 2 березня можна прочитати ТУТ.