Зеленський: Держава-терорист Росія вдалася до ядерного терору

Новини

Президент України Володимир Зеленський закликав світ «прокинутися», оскільки Росія вдалася до ядерного терору – обстрілює Запорізьку АЕС, щоб шантажувати світ.

Про це глава держави заявив у екстренному відеозверненні.

«Європейці прокиньтеся, російські танки, обладнані тепловізорами, свідомо обстрілюють ядерні блоки найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції. Вони до цього готувалися. Це загрожує другим Чорнобилем та навіть більшим. Росія — держава-терорист. Вперше в історії вдалася до ядерного терору», — сказав Зеленський.

«Російські пропагандисти загрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не загроза, а реальність, і ми не знаємо, чим закінчиться пожежа на станції, коли буде вибух або коли він не станеться, дай Боже. Ніхто цього не прорахує до кінця. Але наші хлопці завжди тримали атомну станцію в безпеці, щоб не було провокацій, щоб ніхто не міг на станцію увійти, щоб ніхто не міг цю станцію захопити, замінувати та шантажувати потім ядерною катастрофою весь світ», — заявив президент.

Зеленський закликав європейцям та жителям усього світу: «Треба зупинити російських військових негайно! Докричіться до своїх політиків! Україна — це 15 атомних блоків, якщо буде вибух, це кінець усім, кінець Європі. Це евакуація Європи. Лише негайні дії Європи можуть зупинити російські війська. Не допустіть загибелі Європи від катастрофи на атомній станції.

Як повідомлялось, на Запорізькій АЕС через обстріли російських окупантів спалахнула пожежа і є пошкодження першого енергоблоку. Військові ЗСУ тримають оборону і продовжуються запеклі бої.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Хроніку за 24 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 25 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 26 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 27 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 28 лютого можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 1 березня можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 2 березня можна прочитати ТУТ.

Хроніку за 3 березня можна прочитати ТУТ.