У херсонський готель «Фрегат» розселили 80 псевдохерсонців, які мають створювати картинку для російських ЗМІ

Новини

В Херсоні готуються масові акції з підтримки окупантів. Для цього до обласного центру звезли масовку з ОРДЛО та тимчасово окупованого Криму. Вистава має відбутися на головній площі міста. В готелі «Фрегат» вже розселено 60-80 псевдохерсонців.

Про це повідомляє сайт IPC-Херсон з посиланням на інформацію СБУ.

«Російські окупанти шукають нові методи дезінформувати українців і виправдати свої загарбницькі дії принаймні перед власним населенням. Для цього звозять до Херсона людей із Криму, які повинні вийти на постановочний мітинг. За даними Служби безпеки, близько 60-80 кримчан вже заселили у готелі «Фрегат»», – зазначили у спецслужбі.

За інформацією СБУ, ймовірно, сьогодні протягом дня вони під виглядом місцевих мешканців вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі = з російським прапорами та «вдячністю» російським «визволителям».

«Також є інформація, що окупанти захопили склад з одягом водної поліції. Тож на мітинг можуть вийти й переодягнені російські військовослужбовці, які у формі українських поліцейських теж «дякуватимуть» загарбникам. Такі постановки окупанти планують організувати для своїх ЗМІ. Але повірити такій картинці можуть хіба що росіяни, які досі вважають, що їхня армія виконує «спецоперацію на Донбасі», – йдеться в повідомленні.

Керівником ПрАТ «Туристичний комплекс «Фрегат» є Довбиш Едуард Олегович.

Переміщення колон з мітингарями фіксують херсонці.

Для інформаційної підтримки такої акції окупанти 3 березня захопили приміщення ТРК «Скіфія» і наразі транслюють російські канали з херсонської телевежі.

Про це на своєму каналі в Telegram написав херсонський журналіст Владислав Гладкий.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Російські окупанти вчиняють низку воєнних злочинів на території України. Це обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури, віроломство, мародерство. Це порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде хроніку війни на різних майданчиках:

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa

Читайте хроніку війни: за 24 лютогоза 25 лютогоза 26 лютогоза 27 лютогоза 28 лютогоза 1 березняза 2 березняза 3 березня.