Байден затвердив нові санкції США проти російської нафти і торгівлі з РФ та Білоруссю

Новини
Президент США Джо Байден Фото: AP

Президент США Джо Байден підписав два закони які вводять додаткові санкції проти Росії та Білорусі. Один з них припиняє імпорт нафти з Росії, другий – призупиняє нормальні торговельні відносини з РФ та Білоруссю.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті Білого дому.

Як зазначається, президент США підписав закон H.R. 6968 «Акт щодо припинення імпорту російської нафти». Законопроєкт був ухвалений обома палатами Конгресу США 7 квітня.

Також, Байден затвердив закон H.R. 7108, «Акт щодо призупинення нормальних торговельних відносин з Росією і Білоруссю», який серед іншого передбачає посилення санкцій проти цих двох країн у сферах торгівлі й прав людини.

Як повідомлялося, 6 квітня США разом з G7 та ЄС ввели нові санкції проти дочок президента РФ Путіна, найбільших банків РФ Альфа-банку та Сбербанка, а також заборонили все нові інвестиції в Росію.

7 квітня США запровадили санкції проти російської алмазодобувної компанії «Алроса» та 28 дочірніх підприємств АТ «Об’єднана суднобудівна корпорація» (ОСК). Загалом у списку 29 організацій.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter