Полк «Азов» у Великдень просить у світу допомоги: «У Маріуполі ворог скидає бомби на голови дітей, нас намагаються штурмувати»

Новини
Святослав Паламар, заступник командира полку Нацгвардії «Азов Фото: t.me/polkazov

Заступник командира полку Нацгвардії «Азов» Святослав Паламар (позивний Калина) у Великдень звернувся до усього цивілізованого світу зробити все можливе, щоб допомогти цивільним мешканцям Маріуполя евакуюватись з оточеного російськими військами міста.

Про це Паламар заявив у відеозверненні, опублікованому у Telegram-каналі полку «Азов».

«Сьогодні великий день і попри це ворог продовжує скидати авіаційні бомби, гатить корабельна артилерія, стріляють гармати, продовжують бити ворожі танки, піхота намагається штурмувати. Я хочу, щоб у цей день чи на фронті, чи у себе вдома, чи у переселенні кожен задумався про цінності. На 60 день війни, я думаю, кожен зрозумів, що матеріальне – це ніщо, у порівнянні з тим, щоб обійняти своїх дітей, поговорити з близькими, насолодитися тишею. Ми хочемо подякувати тим, хто не на словах, а на ділі намагається допомогти цивільним жителям Маріуполя евакуюватись з цієї небезпечної території. Дякую тим, хто прикладає максимум зусиль для виведення з оточення наших військових, що залишились сам на сам із переважаючими силами супротивника. Велика шана побратимам, які поклали своє життя заради безпеки Батьківщини та всього світу», – сказав заступник командира полку «Азов».

«У цей Великий день я закликаю весь цивілізований світ зробити все, аби ці військові, які здійснили надлюдський подвиг у покинутому місті, мали змогу розказати про це своїм рідним, прийти на могили до своїх побратимів. Та пам’ятайте: у цей час, коли ви кидаєте пасхальні картинки і насолоджуєтеся перемир’ям, у Маріуполі ворог скидає бомби на голови ні в чому неповинних дітей», – додав Паламар.

Як повідомлялось, 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМСУ Сергій Волинський (Волина) закликав іноземні держави застосувати процедуру «extraction» до військових і цивільних, які заблоковані у Маріуполі – тобто вивезти їх у третю країну. Він зазначив, що на порятунок від російських загарбників залишаються лічені дні чи години.

Заступник командира полку Нацгвардії «Азов» капітан Святослав Паламар (позивний Калина) повідомив, що українські захисники готові евакуюватись з Маріуполя за підтримки третьої сторони зі своєю стрілецькою зброєю, разом з пораненими та тілами загиблих воїнів. Також бійці просять створити належні умови для виходу цивільних, які ховаються у підвалах на території заводу «Азовсталь».

На території заводу «Азовсталь» – останньої незайнятої російськими військами ділянки Маріуполя – залишаються сотні мирних жителів, багато з яких перебувають під завалами.

Полк «Азов» опублікував відео з підвалів комбінату «Азовсталь» у заблокованому військовими рф Маріуполі. Запис зроблено 21 квітня. У підвалі – жінки та діти. Вони майже 2 місяці перебувають у цьому підземеллі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter