Зеленський призначив Тамілу Ташеву постійним представником президента України в АРК

Новини
Антон Кориневич, Таміла Ташева Фото: ATR

Президент Володимир Зеленський призначив Тамілу Ташеву постійним представником президента України в АРК, раніше вона обіймала посаду заступника.

Про це повідомив Антон Кориневич, який обіймав цю посаду з 25 червня 2019 року.

«Таміла – великий професіонал, все професійне життя працює по Криму, є лідером суспільної думки, близько двох з половиною років працює в Представництві і знає все по всім напрямам роботи органу. Вона буде впевнено просувати Представництво і тему деокупації та реінтеграції Криму вперед. Представництво буде працювати так, як воно працює зараз, на виконання завдань і доручень Президента та своєї Стратегії діяльності. Інституційна пам‘ять Представництва і ключові напрями роботи органу зберігаються. Дуже радий за Тамілу і Представництво та дякую Президенту за це рішення», – заявив Кориневич.

За його словами, заступником постійного представника призначений Денис Чистіков, який раніше завідував у Херсонській області сектором Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Денис – професіонал, людина, яка добре знає і розуміє Крим та кримчан і однозначно збагатить Представництво своїм досвідом та експертизою», – написав Кориневич.

Як повідомляє Офіс президента, Володимир Зеленський вже підписав указ № 274/2022.

Іншим указом № 273/2022 Глава держави звільнив з посади Антона Кориневича. Також розпорядженням Президента № 62/2022-рп звільнено з посади першої заступниці постійного представника президента України в АРК Дар’ю Свиридову.

Володимир Зеленський подякував Антону Кориневичу та Дар’ї Свиридовій за командну роботу, важливі здобутки постійного представництва президента України в Криму та спільні зусилля з наближення деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Глава держави також привітав на посаді Ташеву та Чистікова, які спільно з командою представництва продовжать визначений президентом курс щодо деокупації та реінтеграції Криму, захисту прав наших громадян з тимчасово окупованого півострова.

Кадрові зміни були заплановані ще до загострення збройної агресії РФ.

Таміла Ташева – співзасновниця ГО «КримSOS», яка надає гуманітарну та юридичну допомогу внутрішньо переміщеним особам, інформує про події в Криму, займається програмами соціальної адаптаціїдля переселенців, а також адвокаційними проектами.

Народилась в Узбекистані в родині депортованих кримських татар. 1990 року разом з родиною повернулась до Автономної республіки Крим.

Починала свою діяльність, як редактор інтернет-видання «Медіа-Крим». Була помічницею народної депутатки України Лесі Оробець.

Отримала освіту перекладача з арабської мови у Таврійському національному університеті ім. Вернадського.

Членкиня молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив», членкиня правління Міжнародного фонду «Відродження».

25 жовтня 2019 року розпорядженням президента України №357/2019-рп Ташева була призначена заступником постійного представника президента в АР Крим.

Таміла Ташева Фото: Facebook

  • Президент України Володимир Зеленський 25 червня 2019 року призначив вченого-юриста, фахівця з міжнародного гуманітарного та кримінального права, правозахисника Антона Кориневича постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.
  • Кориневич є розробником нормативно-правових актів, пов’язаних з окупацією Криму та збройним конфліктом на Донбасі, в тому числі законопроекту №9438 про належну криміналізацію міжнародних злочинів.
  • 23 серпня 2021 року пройшов інавгураційний Саміт Кримської платформи. Він офіційно запустив перший міжнародний формат щодо Криму. Кримська платформа – це ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.
  • Країни-учасники Кримської платформи засудили неспровоковане вторгнення збройних сил РФ в Україну та вимагають від президента Володимира Путіна негайно припинити військові дії та вивести російські війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.