«Азов» закликав керівництво України до рішучих дій з деблокади чи евакуації захисників Маріуполя

Новини
Святослав Паламар, заступник командира полку Нацгвардії «Азов Фото: t.me/polkazov

Заступник командира полку Нацгвардии «Азов» капітан Святослав Паламар (Калина) закликав військово-політичне керівництво України до рішучих дій з деблокади чи евакуації захисників Маріуполя. Він також вказав, скільки росія вже витратила на ведення військових дій у місті.

Про це Паламар заявив у відеозверненні, опублікованому у Telegram-каналі полку «Азов».

«Ця ніч – це просто колосальна кількість фосфорних бомб, 50 авіаударів, ракети, арта і всього, що може використати варвар проти людства. Хто може відповісти, чому ми сам на сам проти авіації та кораблів, проти артилерії, яка працює без упину вже 64 роки. Саме так, я не зробив помилку, бо Маріуполь – це день за рік», – сказав Паламар.

Він зазначив, що за підрахунками українських воїнів росія витратила на ведення військових дій лише в Маріуполі 1,111 млрд доларів.

«Загалом це 1 111 200 180 доларів без урахування витрат на паливо, екіпірування, медичні витрати, харчування та інше. Вдумайтеся, ці гроші рівні можливості побудувати 163 школи, або 273 дитсадки, або 12 сучасних лікарень, 32 пологові будинки або 82 аптеки. Це – лише Маріуполь. Я не говорю про Україну загалом. Не вірите в нашу статистику – запитайте офіційну владу на росії скільки загинуло на крейсері «Москва»?», – наголосив заступник командира полку «Азов».

«Ми ніколи не зможемо зрозуміти їхніх дій, бо ми – інші. Ми все життя будуємо та розвиваємо … Для всіх військових слова і дія це одне і теж. Тому нам важко усвідомити чому нам обіцяють та не діють. Я закликаю військово-політичне керівництво до рішучих дій з деблокади чи евакуації всіх тих, хто надіється і вірить в Батьківщину. Сьогодні я скажу не Маріуполь це Україна, а Україна – це Маріуполь», – закликав він.

Як повідомлялось, заступник командира полку Нацгвардії «Азов» капітан Святослав Паламар (позивний Калина) повідомив, що українські захисники готові евакуюватись з Маріуполя за підтримки третьої сторони зі своєю стрілецькою зброєю, разом з пораненими та тілами загиблих воїнів. Також бійці просять створити належні умови для виходу цивільних, які ховаються у підвалах на території заводу «Азовсталь».

На території заводу «Азовсталь» – останньої незайнятої російськими військами ділянки Маріуполя – залишаються сотні мирних жителів, багато з яких перебувають під завалами. Полк «Азов» опублікував відео з підвалів комбінату «Азовсталь» у заблокованому військовими рф Маріуполі. Запис зроблено 21 квітня. У підвалі – жінки та діти. Вони майже 2 місяці перебувають у цьому підземеллі.

24 квітня Святослав Паламар у Великдень звернувся до усього цивілізованого світу зробити все можливе, щоб допомогти цивільним мешканцям Маріуполя евакуюватись з оточеного російськими військами міста.

27 квітня командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волинський («Волина») записав відеозвернення, в якому закликав застосувати до українських бійців та цивільних, заблокованих у Маріуполі, процедуру «extraction» – тобто вивезти їх у третю країну, за прикладом Дюнкеркської операції часів Другої світової війни.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter