Полк «Азов» героїчно захищає Маріуполь і знищує російських ворогів – відео

Новини
полк Азов

Полк «Азов» в нерівному бою за Маріуполь за 65 днів війни з російськими військами знищив щонайменше 1157 окупантів, поранив щонайменше 520 ворогів, а також знищив російську військову техніку.

Про це заявив полк «Азов».

«Від початку війни до сьогодення – хроніки боротьби за Маріуполь воїнів «Азову», яких вже прозвали «сталевими». Ворог планував взяти Маріуполь за три дні. Полк «Азов» прийняв нерівний бій з переважаючими силами противника, кількість угрупування якого перевищувало 14000 військовослужбовців. Попри ворожу авіацію, багатотонні бомби, переважаючі сили противника та корабельну артилерію – захисники стали між ворогом і всією Україною», – заявив полк «Азов».

З початку повномасштабного наступу полком «Азов» було:

вбито живої сили – 1157 вояків противника за підтвердженими даними (також ще 840 – за непідтвердженими даними).
завдано санітарних втрат – 520 за підтвердженими даними (також 3150 – за непідтвердженими даними).

Техніка противника:

  • Танки – 49 знищено та 29 пошкоджено.
  • БТР – 23 знищено, 24 пошкоджено.
  • БМП – 36 знищено, 24 пошкоджено.
  • БМД – 5 знищено.
  • Катер «Раптор» – 1 знищено.
  • СУ-25 – 1 пошкоджено.
  • ББМ «Тайфун» – 2 знищено, 2 пошкоджено.
  • «Тигр» – 3 знищено, 2 пошкоджено.
  • «Рись» – 2 знищено, 2 пошкоджено.
  • Вантажна техніка – 25 знищено, 8 пошкоджено.

Окрім цього, було «знищено та пошкоджено ще багато іншої техніки та озброєння ворога».

В оточеному російськими військами Маріуполі внаслідок масового скидання важких авіаційних бомб, які можуть руйнувати бетонні захисні споруди, та ударів корабельної артилерії частково обвалилося приміщення у сховищі заводу «Азовсталь», де був облаштований польовий шпиталь для українських військових та цивільних маріупольців, яких вдавалось сюди доставити. Серед поранених військових є загиблі, наново поранені і контужені.

Як повідомлялось, на території заводу «Азовсталь» – останньої незайнятої російськими військами ділянки Маріуполя – залишаються сотні мирних жителів, багато з яких перебувають під завалами. Полк «Азов» опублікував відео з підвалів комбінату «Азовсталь» у заблокованому військовими рф Маріуполі. Запис зроблено 21 квітня. У підвалі – жінки та діти. Вони майже 2 місяці перебувають у цьому підземеллі.

27 квітня командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волинський («Волина») записав відеозвернення, в якому закликав застосувати до українських бійців та цивільних, заблокованих у Маріуполі, процедуру «extraction» – тобто вивезти їх у третю країну, за прикладом Дюнкеркської операції часів Другої світової війни.

28 квітня заступник командира полку Нацгвардии «Азов» капітан Святослав Паламар (Калина) закликав військово-політичне керівництво України до рішучих дій з деблокади чи евакуації захисників Маріуполя. Він також вказав, скільки росія вже витратила на ведення військових дій у місті.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter