У новому пакеті санкцій ще кілька російських банків відключать від платіжної системи SWIFT – Боррель

Новини
санкции
Фото: УНІАН

У новому пакеті санкцій ще кілька російських банків відключать від платіжної системи SWIFT.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Щодо банківського сектору РФ буде більше банків, які відключать SWIFT», – сказав Боррель.

За даними Bloomberg, у новий санкційний список потрапить найбільший банк Росії «Сбербанк», проти якого США й Велика Британія раніше вже запровадили обмежувальні заходи.

Боррель також висловив сподівання, що вже шостий пакет санкцій проти Росії ухвалять на наступній зустрічі послів країн-членів ЄС. Такі засідання заплановані на 10 й 16 травня.

Як повідомлялось, 27 лютого лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, Канади та США оголосили про новий потужний набір економічних обмежень проти Росії, який включає відключення російських банків від платіжної системи SWIFT, санкції проти Центробанку РФ та заборону продажу «золотих паспортів» заможним росіянам.

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу Росії, повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter