Велика Британія запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої, її бабусі, а також родичів та друзів Путіна та колишньої дружини

Новини
кабаева

Велика Британія запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої, її бабусі та численних родичів та друзів Володимира Путіна та колишньої дружини. Санкції стосуються арешту активів на території королівства та заборони на в’їзд.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

«Аліна Кабаєва – колишня гімнастка. Кабаєва призначена головою правління Національної медіагрупи, яку визнають найбільшою приватною російською медіакомпанією. Вважається, що вона має тісні особисті стосунки з Путіним, а раніше була депутатом Думи від Єдиної Росії», – йдеться у повідомленні.

За неофіційною інформацією, у Путіна та Кабаєвої є спільні діти, але Кремль раніше неодноразово заперечував це.

Під санкції потрапили:

бабуся Кабаєвої – Ганна Зацепліна;
колишня дружина Путіна – Людмила Очеретна (Путіна);
його двоюрідний брат Ігор Путін;
племінники Михайло Путін;
Роман Путін;
Михайло Шеломов.

Також санкції запровадили проти:

Юрія Шамалова, сина співвласника банку Росія Миколи Шамалова та старшого брата колишнього зятя Путіна Кирила Шамалова;
Володимира Колбіна, сина друга дитинства Путіна Петра Колбіна; друзів Путіна Віктора Хмаріна та Олександра Плехова; гендиректора банку Росія Михайла Клішина.

Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

До списку також включені члени сімей осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них – Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомлялось, 8 квітня Євросоюз застосував п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства, вчинені російськими військовими у Бучі. Зокрема, Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу Росії, повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter