Соліст Kalush Orchestra: Слова про «Азовсталь» були важливішими за дискваліфікацію з Євробачення

Новини
Азовсталь

Заклик врятувати українських бійців із заводу «Азовсталь» у Маріуполі був важливішим за можливу дискваліфікацію у фіналі Євробачення, заявив соліст Kalush Orchestra Олег Псюк.

«Люди, які задаються цим питанням, не розуміють, наскільки велика біда в нашій країні, наскільки це важливо. Це для мене точно важливіше, ніж дискваліфікація чи щось ще. Але я не пробачив би собі такий шанс упустити. Я сподіваюся, що є хоч одна людина з 200 млн (аудиторії Євробачення. – ред.), яка побачила і прийняла це до уваги. Можливо, це чимось нам допоможе”, – сказав соліст Kalush Orchestra.

На прес-конференції він знову закликав допомогти врятувати близько 1000 українських військових, заблокованих з усіх боків на «Азовсталі».

«Ми просимо втрутитися якусь третю країну, щоб дати їм вихід. Як допомогти – інформаційно. Говорити всім, писати про це. Вас же тут багато преси. Якщо кожен із вас про це напише, то це точно, я думаю, нам допоможе». «Грукатися до влади вашої країни. Загалом допомоги може бути багато. Просимо всіх звернути увагу на це. Це дуже важливо», – додав Псюк.

Україна перемогла на Євробаченні-2022. Гурт Kalush Orchestra посів перше місце завдяки результатами глядацького голосування.

Рідні українських захисників Маріуполя, які перебувають на території оточеного військами рф металургійного комбінату «Азовсталь» закликали главу Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна виступити посередником у переговорах щодо екстракції бійців у третю країну. Це може бути Туреччина, президент якої Реджеп Ердоган готовий їх прийняти.

Як повідомлялось, командир підрозділу 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський (Волина) заявив, що захисники Маріуполя продовжують боротьбу та закликають всю світову спільноту допомогти реалізувати процедуру «extraction» для українських військових.

Офіцер управління розвідки з полку «Азов» Ілля Самойленко заявив, що його підрозділ не може здатися росіянам, бо має наказ тримати оборону «Азовсталі» у Маріуполі і порушити його не може. Також він упевнений, що є військовий спосіб деблокувати завод «Азовсталь» і визволити звідти бійців.

Полк Нацгвардії «Азов» показав поранених захисників заблокованого військами рф Маріуполя, сотні яких в антисанітарних умовах, без необхідних медикаментів та харчування перебувають у сховищах на території заводу «Азовсталь», та закликав ООН та Міжнародний комітет Червоного Хрест організувати їх евакуацію.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter