Велика Британія запровадила нові санкції проти російських авіакомпаній

Новини
Авиалайнер Airbus A319-111 (VQ-BAV) авиакомпании Аэрофлот/Россия. Фото: planefinder

Уряд Великобританії оголосив про введення нових санкцій проти російського авіаційного сектору.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

Державний «Аерофлот», найбільша авіакомпанія Росії, «Уральські авіалінії» та «Росія» тепер не зможуть продати свої невикористані, вигідні посадкові місця в аеропортах Великобританії, що не дасть Росії заробити приблизно 50 мільйонів фунтів стерлінгів.

«Поки Путін продовжує свою варварську війну проти України, ми продовжуватимемо націлюватися на російську економіку. Ми вже закрили наш повітряний простір для російських авіакомпаній. Сьогодні ми переконуємося, що вони не зможуть отримати готівку на своїх прибуткових посадкових місцях у наших аеропортах. Кожна економічна санкція посилює наше чітке послання Путіну – ми не зупинимося, поки Україна не переможе», – запевнила міністр закордонних справ Елізабет Трасс.

Росія не зможе отримати вигоду від авіаційної та транспортної промисловості країни світового класу.

«Міжнародні санкції мають значний вплив на Путіна та його військову машину. Російський центральний банк визнав, що санкції є серйозною проблемою для російських ланцюгів поставок. Санкції вже призвели до того, що кілька виробників зброї змушені призупинити свою діяльність через брак деталей. Можливості оборонної компанії обмежені, що обмежує і можливості Росії замінити передові технології, включаючи дрони», – йдеться у повідомленні.

Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

До списку також включені члени сімей осіб, які вже потрапили під санкції, з огляду на те, що вони отримують вигоду від режиму або для запобігання обходу санкцій ЄС. Серед них – Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дочки президента Росії Володимира Путіна.

Як повідомлялось, 8 квітня Євросоюз застосував п’ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства, вчинені російськими військовими у Бучі. Зокрема, Рада ЄС запровадила обмежувальні заходи щодо ще 217 фізичних і 18 юридичних з Росії у відповідь на необґрунтовану і неспровоковану військову агресію Росії проти України. До санкційного списку, зокрема, потрапили російські олігархи Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, а також доньки президента РФ Володимира Путіна.

Санкції ЄС та США, запроваджені проти росії через війну ви Україні, майже повністю перекрили участь західних технологій і компаній у розвитку військово-промислового комплексу Росії, повідомив морський експерт, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань).

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter