Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію в Україні до 23 серпня

Новини
чрезвычайное положение
Верховна Рада України Фото: investigator.org.ua

Верховна Рада підтримала пропозиції президента Володимира Зеленського і продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації в Україні ще на 90 діб – 23 серпня 2022 року.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що за поданий президентом законопроєкт №7389 «Про затвердження Указу президента «Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні» проголосували 320 народних депутатів. Він передбачає, що термін воєнного стану в Україні продовжується з 5 години 30 хвилин 25 травня 2022 року терміном на 90 діб – до 23 серпня.

Також, додав Железняк, за законопроєкт №7390 «Про затвердження Указу президента «Про продовження терміну проведення загальної мобілізації» проголосували 315 нардепів. У документі йдеться про продовження терміну мобілізації в Україні на 90 діб з 25 травня, тобто до 23 серпня.

Як повідомлялось, 15 березня Верховна Рада законодавчо затвердила указ президента про продовження терміну дії воєнного стану в Україні з 5:30 26 березня ще на 30 діб – до 25 квітня. 20 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про продовження воєнного стану в Україні ще на 30 днів.

21 квітня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні ще на 30 діб – до 25 травня 2022 року.

Воєнний стан діє в Україні з 24 лютого через напад росії.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter