«Текучка кадров»: російські окупанти вкотре призначили псевдомера Генічеська

Новини
Колаборант, псевдомер Геніческа Віктор Разумний та будівля Генічеської РДА з прапорами рф та СРСР Колаж: investigator.org.ua

Новим гауляйтером Генічеської громади  російські окупанти призначили  Віктора Разумного, приватного підприємця та депутата Генічеської міської ради від партії «Опозиційна платформа За життя» (ОПЗЖ). Це вже третій псевдомер Генічеська з часу його окупації рф.

Віктор Розумний  підтвердив своє «призначення» керівником Генічеська у розмові з кореспондентом Центру журналістських розслідувань.

На запитання, чи дійсно він погодився зайняти посаду «голови» Генічеська , Віктор Розумний відповів ствердно і повідомив, що  має «всі обов’язки, які були у мера, прийняти і виконувати». Однак після питання кореспондента щодо кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність та уточнення, де вийде новина про його «призначення, Разумний перервав розмову.

Віктор Петрович Розумний (дата народження 3 листопада 2010 року) є фізособою-підприємцем та депутатом Генічеської міської ради від партії «Опозиційна платформа За життя», від якої був обраний і законний мер міста – Олександр Тулупов, який самоусунувся від виконання обов’язків 12 березня 2022 року. На депутатському зібранні у цей день новим керівником міста Тулупов назвав присутнього Віктора Сивака, місцевого маргінала з проросійської партії «Спас», який з 2014 року переховувавуся в окупованому Криму.

Згодом «мером» Генічеська проголосив себе Андрій Клочко, депутат міської ради від ОПЗЖ та очільник місцевого осередку організації «Український вибір» Віктора Медведчука. Нещодавно Клочко «пішов на підвищення» – окупанти призначили його керувати Генічеською  районною адміністрацією. Відтак, Віктор Разумний – вже третій псевдомер Генічеської громади.

За інформацією місцевих мешканців, Разумний намагається повернути до роботи в окупаційній управі міста співробітників міської ради, які працювали доросійського вторгнення. Однак охочих мало.

«Ті працівники, які залишились  в Генічеській міській раді та погодились працювати  на окупаційну владу, вже третій місяць поспіль не отримують зарплату. Вони працюють фактично за пайок: кожного понеділка окупанти видають їм  «гуманітарну допомогу» у вигляді продуктів харчування», – розповвіли Центру журналістських розслідувань мешканці Генічеська.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter