За даними розвідки США, Путін у квітні пройшов курс лікування від раку – Newsweek

Новини
Путина
Володимир Путін на Червоній площі у Москві 09.05.2022 Фото: AFP

За даними секретного звіту розвідки США, президент рф Володимр Путін у квітні пройшов курс лікування від раку. Здоров’я глави кремля є предметом інтенсивних обговорень в адміністрації президента США Джо Байдена. Також, за даними звіту, в березні на Путіна було скоєно замах.

Про це пише видання Newsweek, посилаючись на трьох представників американської розвідки, які знайомі зі звітом.

Високопоставлені чиновники попереджають, що Путін дедалі більше стурбований збереженням влади та статусу, що сприяє складному та непередбачуваному курсу ситуації в Україні. Але це, за їхніми словами, також робить перспективи ядерної війни менш імовірними.

«Хватка Путіна сильна, але вже не абсолютна. За весь час його правління в Кремлі ніколи не було такої інтенсивної боротьби, всі відчувають, що кінець близький», – сказав один зі представників розвідки, який має прямий доступ до звітів.

Усі троє чиновників – один з офісу директора національної розвідки, один старший офіцер ВПС у відставці та один із Управління оборонної розвідки США – застерігають, що ізоляція російського лідера ускладнює для розвідки США точну оцінку стану здоров’я Путіна.

«У Путіна було мало зустрічей із іноземними лідерами. Ізоляція Путіна таким чином підвищила рівень спекуляцій», – зазначив один із представників розвідки.

«Ми маємо пам’ятати про те, який вплив має прагнення прийняти бажане за дійсне. Ми засвоїли, а, можливо, і не засвоїли, цей важкий урок у ситуації з Усамою бен Ладеном та Саддамом Хусейном», – зазначив старший офіцер ВПС.

Зокрема, розвідка США вважала, що Хусейн мав серйозний психічний розлад, а бен Ладен помирав від хвороби нирок.

«Путін точно хворий… чи скоро він помре – це лише припущення. Він все ще небезпечний, і попереду на нас чекає хаос, якщо він помре. Нам потрібно зосередитися на цьому. Будьте готові», – сказав чиновник.

Вже після публікації матеріалу Newsweek його прокоментував речник Ради національної безпеки США Едрієн Уотсон. «Повідомлення про існування будь-яких висновків розвідувальної спільноти щодо здоров’я Путіна, а також про те, що про них повідомлялося президентові США, не відповідають дійсності», – зазначив він.

Як повідомлялось, керівник військової розвідки України Кирило Буданов заявив, що президент росії Володимир Путін хворий на рак, у нього ще кілька важких хвороб, також в РФ вже відбувається переворот з метою повалення Путіна, війна з росією до середини серпня досягне переломного моменту та завершиться до кінця року.

В кінці квітня в Литві відбулася секретна конференція, на якій представники різних країн обговорювали сценарії подальшого існування росії без Володимира Путіна у випадку, якщо він втратить владу через своє рішення вести війну проти України.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter