Британія вирішила передати Україні три ракетні системи M270, які стріляють далі й точніше радянських

Новини
M270

Велика Британія вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню M270 MLRS. Офіційно кількість M270 не називають, це інформація джерел BBC.

M270 здатні вражати цілі на відстані до 80 км і мають більшу точність, ніж радянські аналоги, які є у Збройних Сил України зараз.

Постачання відбудеться у тісній координації із рішенням США, які надають Україні чотири системи M142 HIMARS.

Раніше Велика Британія надала Україні понад 5 000 переносних протитанкових комплексів Nlaw, які з початку великої війни відіграють важливу роль у стримуванні російських наземних атак. Інші системи озброєння, передані британським урядом, містять ракети малої дальності Brimstone 1, бронеавтомобілі Mastiff і системи протиповітряної оборони з ракетами Starstreak.

Загалом Велика Британія надала Україні військову допомогу на суму 750 млн фунтів стерлінгів.

M270 MLRS (M270 Multiple Launch Rocket System) — американська реактивна система залпового вогню на гусеничній базі БМП «Бредлі» виробництва компанії Vought. РСЗВ M270 призначена для виконання в будь-який час доби та за різних погодних умов бойових завдань з ураження і знищення з закритих вогневих позицій на відстанях понад 30 км районів зосередження військ та бойової техніки, позицій ствольної та реактивної артилерії противника, районів розгортання його сил і засобів протиповітряної оборони, вантажних автомобілів, легкоброньованих бронетранспортерів, а також командних пунктів, вузлів зв’язку та інших площинних цілей.

Президент США Джо Байден 1 червня оголосив про надання Україні нового одинадцятого безпекового пакету допомоги. У списку озброєння на 700 млн доларів, яке буде передано українським Збройним Cилам, зокрема, чотири високомобільні ракетні системи HIMARS, чотири гелікоптери, радари та протитанкова зброя.

Як повідомлялось, росіяни розпочали істерику після рішення влади США надати Україні пускові установки ракетних систем залпового вогню типу MLRS та HIMARS.

30 травня президент Джо Байден заявив, що США не поставлятимуть Україні ракетні системи, які можуть досягати території росії.

19 травня Сенат США остаточно схвалив виділення $40 млрд Україні. Законопроєкт відправили до Білого дому для негайного підписання президентом Джо Байденом.

31 травня Джо Байден підтвердив, що США постачатимуть українським Збройним Силам ракетні системи і високоточні боєприпаси до них, які дозволять вражати ключові об’єкти на полі бою в Україні. Йдеться про пускові установки ракетних систем M142 HIMARS та боєприпаси до них з дальністю дії до 80 км.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter