ЗСУ вже успішно використовують HIMARS на фронті – Пентагон

Новини
HIMARS
Стрільба з ракетного комплексу M142 HIMARS на навчаннях Saber Strike у Польщі Фото: U.S. Army

ЗСУ вже мають значний успіх у використанні реактивних систем залпового вогню HIMARS на східному фронті, зокрема ціляться на командні пункти окупантів.

Про це повідомив старший чиновник Міністерства оборони США.

«Українці насправді систематично вибирають цілі, а потім точно вражають їх, таким чином забезпечуючи цей точний метод приниження можливостей росії. І я бачу, що вони можуть продовжувати використовувати це на всьому Донбасі», — сказав чиновник.

Він зазначив, що українці отримали систему HIMARS та лише починають користуватися нею, але вже зараз можна стверджувати, що вона допоможе українським військовим краще влучати у цілі та стріляти на більшу відстань.

Посадовець вважає, що система HIMARS допоможе Україні більш систематично підривати зусилля росіян, ніж за допомогою артилерії меншого радіусу дії.

Президент США Джо Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони. Україна отримає від союзників 140 000 протитанкових систем, 600 танків, близько 500 артилерійських систем та 60 000 снарядів до них, реактивні системи залпового вогню, протикорабельні системи та системи протиповітряної оборони.

Як повідомлялось, росіяни розпочали істерику після рішення влади США надати Україні пускові установки ракетних систем залпового вогню типу MLRS та HIMARS.

30 травня президент Джо Байден заявив, що США не поставлятимуть Україні ракетні системи, які можуть досягати території росії.

19 травня Сенат США остаточно схвалив виділення $40 млрд Україні. Законопроєкт відправили до Білого дому для негайного підписання президентом Джо Байденом.

31 травня Джо Байден підтвердив, що США постачатимуть українським Збройним Силам ракетні системи і високоточні боєприпаси до них, які дозволять вражати ключові об’єкти на полі бою в Україні. Йдеться про пускові установки ракетних систем M142 HIMARS та боєприпаси до них з дальністю дії до 80 км.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках:

YouTubeFacebook, TelegramTwitter