Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна – ЗМІ

Новини
зерно

Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна. Підписання прямої угоди щодо зерна між рф та Україною не буде.

Свої підписи під документом поставили міністр інфраструктури України, міністр оборони Туреччини та генсек ООН, повідомляєтелеканал «Дом».

Аналогічний документ мають підписати сьогодні Туреччина, ООН та рф.

Раніше ЗМІ опублікували деталі угоди щодо експорту українського зерна.

Читайте також: Андрій Клименко: Злочинний «зерновий експрес» зупинить тільки заборона усього російського експорту, включно з продовольством

Українська влада має на найвищому рівні відреагувати на політику Туреччини, зокрема щодо імпорту вкраденого з окупованого півдня українського зерна та участі Реджепа Ердогана в зустрічі лідерів Ірану, Туреччини та росії в Тегерані 19 липня, повідомив Андрій Клименко, засновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень та редактор експертного порталу BlackSeaNews в ефірі програми «Питання національної безпеки».

Нагадаємо, Туреччина є одним з основних отримувачів українського зерна, яке росія незаконно експортує через порти окупованого Криму. Нещодавно ЦЖР публікував відео, зняте у порту MMK Metalurji в Іскендеруні, коли там розвантажували збіжжя з судна «Михаил Ненашев», який доставив із Криму 27 тисяч тонн.

Туреччина також пропускала через Босфор російські судна із Севастополя, завантажені вкраденим в України зерном. 

6 липня влада Туреччини відпустила раніше затримане за зверненням України у порту Карасу судно Zhibek Zholy під прапором рф, яке вивозило зерно із порту окупованого Бердянська. У МЗС України висловили розчарування цим рішенням та викликали до себе турецького посла в Києві.