Тво командувача Чорноморського флоту рф призначений Віктор Соколов

Новини
Віктор Соколов, тво командувача Чорноморського флоту рф, окупований Севастополь, 19.08.2022 Фото: new-sebastopol.com

Міністр оборони росії призначив тимчасово виконувачем обов’язків командувача Чорноморським флотом рф віце-адмірала Віктора Соколова, який раніше обіймав посаду начальника Військово-морської академії імені адмірала Кузнєцова. Попереднього командувача Ігоря Осипова звільнено після вибухів на аеродромі «Саки» біля Новофедорівки, в результаті яких морська авіація ЧФ рф втратила половину бойових літаків.

Про своє призначення повідомив сам Соколов 19 серпня під час збору з молодими офіцерами-випускниками в окупованому Севастополі, передають російські ЗМІ.

«Призначений виконувачем обов’язків командувача Чорноморського флоту наказом міністра оборони РФ 10 числа. Сьогодні з вами проводжу першу зустріч», – сказав Соколов.

Він також повідомив, що Чорноморський флот цього року поповниться новим озброєнням, у тому числі кораблями та суднами.

«Цього року сплановано постачання 33 одиниць нових та модернізованих зразків озброєння та техніки. З них 12 кораблів та суден забезпечення, 21 одиниця спеціальної техніки», – заявив Соколов.

Віктор Соколов, тво командувача Чорноморського флоту рф, окупований Севастополь, 19.08.2022 Фото: new-sebastopol.com

Про призначення Соколова тво командувача раніше офіційно не повідомлялося. З 3 травня 2019 року до останнього часу командувачем Чорноморського флоту рф був віце-адмірал Ігор Осипов.

11 серпня російські Telegram-канали повідомили, що Осипова знято на посаді командувача після вибухів на військовому аеродромі «Саки» біля Новофедорівки.

Соколов з 2020 року очолював Військово-морську академію імені адмірала Кузнєцова. Після закінчення військового училища у 1985 році служив на різних флотах, у 2013-2020 роках обіймав посаду заступника командувача Північного флоту.

Як повідомлялось, 9 серпня, сталися вибухи на території військового аеродрому «Саки» в Новофедорівці. Генштаб ЗСУ повідомив про знищення 9 російських літаків.  Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, внаслідок вибухів було знищено 15 літаків.

Британська розвідка вважає, що вибухи 9 серпня на території військового аеродрому «Саки» в окупованому Криму призвели до падіння спроможності морської авіації рф в регіоні. Відтепер росія не вважатиме кримський півострів своїм «безпечним тилом».

Вибухи 9 серпня на військовому аеродромі «Саки» біля Новофедорівки в окупованому Криму вивели з ладу понад половину бойових реактивних літаків морської авіації Чорноморського флоту рф, які використовувались для атак на Україну.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter