Війна Росії проти України: хроніка 25 серпня

Новини
война

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter

«ЗаТВ, радіо, референдум». Хто створює пропаганду на окупованій Запоріжчині

рф влаштувала перше в історії повне відключення Запорізької атомної електростанції від мережі – Енергоатом

В селищі Архангельському на Херсонщині знайшли вбитими подружжя Павленків. Раніше до них вривалися військові рф

Путін збільшив чисельність російської армії до 2,04 мільйона

Освітяни-колаборанти в Новій Каховці допомагають окупантам грабувати школи і тероризувати своїх колег

ЗСУ вкотре вдарили по Антонівському мосту у Херсоні

Створення пропагандистських медіа на окупованому півдні курує друг Пригожина Малькевич

На окупованій Херсонщині через напад рф відкриється вп’ятеро менше шкіл

рф зосереджує військову техніку за 60 метрів від реактора на ЗАЕС – британська розвідка

У Пентагоні пояснили, чому США досі не передали Україні сучасні літаки

Росіяни обстріляли Кривий Ріг забороненими касетними снарядами

Генштаб ЗСУ: Росіяни безуспішно намагалися вести наступ на трьох напрямках на Сході.

Зокрема на Слов’янському напрямку ворог вів штурмові дії у напрямку Пасіка – Долина, успіху не мав, відійшов. Під обстріл зі ствольної та реактивної артилерії потрапили райони населених пунктів Велика Комишуваха, Нова Дмитрівка та Бражківка.

На Авдіївському напрямку росіяни безуспішно намагалися вести наступ у напрямку Піски – Первомайське. Противник завдав вогневого ураження по районах Покровська, Нетайлового, Первомайського, Орлівки, Водяного, Новобахмутівки, Шумів та Нью-Йорка. Ворожа авіація діяла біля Мар’їнки, Красногорівки та Невельського.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався вести наступ у напрямку Травневе – Кодема та задіяв авіацію для ударів поблизу Соледара та Зайцевого. Обстрілів зазнали райони населених пунктів Бахмут, Соледар, Весела Долина, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Білогорівка, Кодема та Яковлівка.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишилася без змін.

На Харківському напрямку ворог стріляв із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної артилерії та РСЗВ біля Спірного, Івано-Дар’ївки, Званівки, Серебрянки та Сіверська.

На Новопавлівському напрямку ворог стріляв із танків та артилерії різних типів поблизу Павлівки, Єлизаветівки, Костянтинівки, Вугледара, Володимирівки, Новомихайлівки, Новоукраїнки та Великої Новосілки. Ворог задіяв авіацію біля Володимирівки, Вугледара та Павлівки.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв наші позиції в районах населених пунктів Комишуваха, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Времівка, Оріхів, Щербаки, Залізничне, Новосілка, Бурлацьке, Вільне Поле, Шевченко і Новоданилівка. Завдав авіаударів неподалік Оріхова, Гуляйпільського та Щербаків.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали наші позиції та цивільну інфраструктуру із танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали авіаудару в районі населеного пункту Біла Криниця.

Вороже корабельне угруповання далі блокує цивільне судноплавство.