Російські окупанти залишились без великих мостів на Херсонщині, робота HIMARS дала результати – ОК «Каховка»

Новини
мосты

На Херсонщині окупанти залишились практично без великих мостів, які зруйнували ЗСУ завдяки реактивним системам залпового вогню HIMARS, лишились тільки пішохідні переходи.

Про це повідомило оперативне угруповання військ «Каховка».

«Ситуація на тимчасово окупованій території Херсонщини вкрай непроста. Великі та жахливі HIMARS знищили практично всі великі мости (Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський)», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що вцілілими наразі є лише пішохідні переходи. Таким чином, російські загарбники виявились відрізаними від постачання озброєння та особового складу з території Криму.

Як повідомлялось, 23 серпня британськая розвідка проінформувала, що рф почала будувати під Херсоном плавучий міст з барж через Дніпро поруч Антонівським мостом, який отримав значні пошкодження після чергового удару ЗСУ.

26 серпня на Херсонщині Збройні сили України знову завдали удари по Антонівському та Дар’ївському мостам, зробивши їх непридатними для проїзду важкої техніки.

З’явилось супутникове фото Антонівського мосту в окупованому Херсоні, на якому видно нові пошкодження після удару Збройних Сил України 26 серпня. Крім того, є знімок, на якому видно, що окупанти спорудили вже дві третини понтонного мосту, для встановлення якого вони використовують баржі.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент рф Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter