Пентагон відстежує повідомлення про атаку безпілотників в Севастополі

Новини
Колаж GeoConfirmed з порівнянням фрегата ЧФ РФ «Адмірал Макаров», до та під час атаки дрона

США підтверджують, що в окупованому Севастополі днями сталися вибухи, проте не вдаються до деталей їхніх наслідків.

Про це заявив на брифінгу неназваний чиновник Пентагону, повідомляє пресслужба Міноборони США.

«Ми відстежуємо повідомлення та заяви Росії про ймовірний напад на кораблі ВМФ РФ у Севастополі. За нашими оцінками, там сталися вибухи», – сказав він.

Чиновник сказав, що не володіє інформацією ні про збитки, ні про причини вибуху. Він не відповів на запитання, «чи став підводним човном» російський флагман «Адмірал Макаров».

Згідно із даними розслідування групи волонтерів GeoConfirmed, від шести до восьми надводних безпілотників прорвали оборону Севастопольської бухти та вразили щонайменше три кораблі ЧФ РФ. Водночас, ймовірно два таких безпілотники були знищені російськими силами.

Також у групі GeoConfirmed зазначили, що безпілотники використовувала Україна.

Як повідомлялось, 29 жовтня Окупанти у Севастополі повідомили про «атаку дронів» в акваторії Севастопольської бухти. У Міноборони РФ заявили про «незначне пошкодження» морського тральщика «Іван Голубець» після «атаки дронів» в окупованому Севастополі, у якій осійські пропагандисти звінуватили Україну. У ЗСУ вибухи в Севастополі не коментували.

Українські ЗМІ повідомили, що за атакою на Севастопольську бухту надводних дронів та безпілотних літальних апаратів можуть стояти спецслужби України. Також було опубліковано відео нічної атаки на військові об’єкти РФ у Севастополі, включаючи військові кораблі, зняте камерами дронів. На кадрах можна помітити атаку на фрегат проєкту 11356Р «Адмирал Макаров», який є флагманом ЧФ РФ після потоплення ракетного крейсера «Москва».

За інформацією російських спеціалізованих пабліків, внаслідок атаки морських і повітряних безпілотників на кораблі ЧФ РФ в окупованому Севастополі крім морського тральщика «Иван Голубец» значні пошкодження отримав і нинішній флагман ЧФ РФ фрегат «Адмирал Макаров» – один із трьох кораблів проекту 11356Р у складі флоту, озброєних крилатими ракетами «Калібр».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter