РНБО ввела санкції проти Новинського, намісника Лаври Павла та інших церковників УПЦ МП – УП

Новини
Олігарх Вадим Новинський та Митрополит УПЦ МП, намісник Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь) Фото: Youtube LBTV

РНБО запровадила санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема, проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та колишнього народного депутата, олігарха Вадима Новинського, який має сан протодиякона та є меценатом УПЦ МП.

Про це повідомляє видання Українська правда посилаючись на джерела.

Як зазначається, під українські санкції потрапили представники УПЦ МП переважно з тимчасово окупованих територій України.

2 грудня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації. Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня.

Наразі поіменний перелік осіб, які потрапили під санкції, ще не опубліковано.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter