Кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде – Арахамія

Новини
Фото: mil.gov.ua

Кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде. Верховна Рада призначить лише очільників міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України.

Про це 6 лютого повідомив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія у Telegram.

«Очікуємо призначення очільників МВС і СБУ. Кадрові зміни у сфері оборони протягом цього тижня не відбудуться», – написав Арахамія.

У свою чергу заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла також повідомила, що цього тижня відставок і призначень у міністерстві оборони та міністерстві стратегічної промисловості не очікується.

«Щодо Міноборони та Мінстратегпрому – поки призупинили, цього тижня відставок та призначень не буде», – написала Безугла у Facebook.

У коментарях до посту вона пояснила це ризиками для системи оборони в цілому перед організованим США черговим засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 14 лютого у штаб-квартирі НАТО.

«Ризики для системи в цілому перед Рамштайном та враховуючи можливий наступ, оцінюємо», – додала Безугла.

За даними видання ZN.UA, Олексія Резнікова, схоже, все ж вирішили залишити на посаді міністра оборони. «Формальна причина такого рішення – можливий новий наступ РФ. Реальна причина – не знайшли юридичної можливості призначити на цю посаду чинного очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова та зберегти йому погони. Адже згідно з українським законодавством, міністр оборони в Україні має бути цивільною особою», – зазначає видання.

Нагадаємо:

  • 5 лютого 2023 року заступниця голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила , що фракція «Слуга народу» на закритому засіданні ухвалила рішення про звільнення зі своїх посад міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Також, за її словами, на голосування у парламенті буде винесено кандидатури голови СБУ та міністра внутрішніх справ.
  • Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія за підсумками закритого засідання фракції повідомив, що начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов має очолити міністерство оборони замість Олексія Резнікова, якого мають намір перевести на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Крім того, міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України очолять Ігор Клименко та Василь Малюк, які зараз виконують обов’язки керівників цих відомств.
  • Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що йому не надходила пропозиція стати міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Однак якби така пропозиція надійшла, він би все одно відмовився від цієї посади.