В РФ посмертно оголосили вирок уродженцю Узбекістана Аюбу Рахімову, якого ФСБ вбила під час обшуків у Криму

Новини
Аюб (Набі) Рахімов Фото: crimean-solidarity.org

У російському Ростові-на-Дону Південний окружний військовий суд посмертно оголосив вирок уродженцю Узбекістана Аюбу Рахімову, якого співробітники ФСБ вбили у травні 2021 року під час затримання у сімферопольському селищі Дубки в окупованому Криму. Суд визнав його винним у зазіханні на життя співробітників кримського управління ФСБ та злочинах екстремістської спрямованості.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на «Головне слідче управління Слідчого комітету РФ по Республіці Крим і Севастополю».

Окупанти повідомляють, що засуджений нібито з 1990 року був активним членом забороненої в РФ терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».

«Приїхавши до Криму, з квітня 2017 року до травня 2021 року на території Севєтського району та в Сімферополі він вербував людей, схиляв і залучав їх до цієї організації. У травні 2021 року чоловік планував вчинити теракт у місцях масового перебування людей, для чого незаконно купив два саморобні вибухові пристрої та вогнепальну зброю. Однак довести свій намір до кінця він не зміг, оскільки завадили співробітники Центру спеціального призначення ФСБ. Зловмисник загинув під час спроби чинити їм збройний супротив», – заявили у «кримському управління Слідкому РФ».

Окупаційні силовики не називають ім’я засудженого, але за даними Бюро судової інформації, мова йде про уродженця Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, який мешкав в окупованому Криму.

Нагадаємо:

  • 11 травня 2021 року співробітники ФСБ убили Набі (Аюба) Рахімова під час проведення обшуків у його будинку сімферопольському селищі Дубки. Російські силовики стверджували, що чоловік нібито чинив опір. За словами знайомих та сусідів, Рахімов заробляв на життя тим, що готував їжу на іфтар (розговіння, вечірній прийом їжі під час місяця Рамадан).