ЄС продовжив санкції проти фізичних та юридичних осіб РФ ще на півроку

Новини
санкции
Колаж: Канал 24

Санкції, запроваджені Європейським Союзом проти 1473 осіб і 205 організацій з Російської Федерації, які причетні до порушення суверенітету і територіальної цілісності України, продовжено ще на шість місяців – до 15 вересня 2023 року.

Про це йдеться у заяві Ради ЄС, що була опублікована 13 березня. 

«Рада ЄС сьогодні вирішила продовжити на наступні шість місяців – до 15 вересня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти осіб, причетних до діяльності, що підриває або загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», – йдеться у повідомленні.

Обмежувальні заходи передбачають не лише візові заборони і замороження активів, а і заборону на передачу коштів або інших економічних ресурсів фізичним і юридичним особам, проти яких запроваджені санкції.

Нагадаємо:

  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року.
  • 14 вересня 2022 року Рада ЄС продовжила до 15 березня 2023 року термін дії обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців.
  • У грудні 2022 року Рада ЄС остаточно схвалила дев’ятий пакет санкцій проти Росії за війну проти України. 
  • 23 січня 2023 року в ЄС також прийняли рішення продовжити санкції, які раніше були запроваджені через окупацію українських територій (Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей). Їх термін продовжили до 24 лютого 2024 року. 

Дивиться також відеоблог Микити Панасенка Літаки, ВПК та йогурти – як санкції впливають на росіян про те, як санкційні обмеження, накладені США, ЄС, Великою Британією та іншим країнами на РФ після розпочатої нею повномасштабної війни проти України, впливають на саму Росію та життя росіян. Росія перебуває на першому місці у світі за кількістю санкцій. Під обмеження вже потрапили майже 5 тисяч фізичних осіб та 3 тисячі компаній з Росії.