Затриманий окупантами в Криму правозахисник Джеппаров перебуває у спецприймачі «управління МВС РФ по Сімферополю»

Новини
Абдурешіт Джеппаров Фото: RFE/RL

Затриманий 25 квітня в окупованому Криму російськими силовиками кримськотатарський активіст і правозахисник Абдурешіт Джеппаров, якого російські силовики затримали 25 квітня в окупованому Криму після обшуку в його будинку в Білогірську, перебуває в спецприймачі для адміністративно заарештованих «управління МВС РФ по Сімферополю» на вул. Павленка, 1а.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

«Ветерана кримськотатарського руху Абдурешита Джеппарова окупанти затримали нібито за непокору поліції (ст.19.3 КоАП РФ). Як повідомляє монітор КПГ, правозахисника тримають у спецприймачі для адміністративно арештованих на вул. Павленка у Сімферополі», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 25 квітня 2023 року в Криму російські силовики затримали кримськотатарського активіста та правозахисника Абдурешіта Джеппарова після обшуку в його будинку в Білогірську.

Нагадаємо:

  • В окупованому Криму росіяни незаконно утримують 168 кримських політв’язнів, 119 з них – кримські татари.
  • Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у доповіді наголосила на численних порушеннях прав кримських татар у тимчасово окупованих Росією Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.