Гауляйтерці села Федорівка Вірі Логвін з окупованої Херсонщини, про яку писав ЦЖР, повідомили про підозру в колабораційній діяльності

Новини
Вера Логвин
Віра Логвін, колаборантка Фото: соцмережі

СБУ 28 квітня повідомила про підозру в колабораційній діяльності 60-річній Вірі Логвин, гауляйтерці села Федорівка Зеленопідської територіальної громади Каховського району з тимчасово окупованої частини Херсонщини. Як писав ЦЖР, вона вимагає від односельців переписати на неї землі і забороняє виїжджати за межі села.

Повідомлення про підозру оприлюднене на сайті Офісу генпрокурора України, передає Центр журналістських розслідувань.

В документі йдеться, що 60-річна Віра Логвин, уродженка села Сварицевичі Дубровицького району Рівненської області, зареєстрована в смт Нижні Сірогози Генічеського району добровільно погодилась стати гауляйтеркою села Федорівка Каховського району, в якому фактично проживала останнім часом. 

«В середині серпня 2022 року Віра Логвин, перебуваючи в публічному місці біля продуктового магазину в селі Федорівка, повідомила місцевим жителям про своє призначення на цю посаду. В подальшому вона зобов’язала фізичних і юридичних осіб підпорядкуватися окупаційній адміністрації і дотримуватися режиму, встановленому окупаційними військами», – йдеться в повідомленні про підозру.

Про гауляйтерку Федорівки Віру Логвін ЦЖР писав не раз. Вона тероризувала  мешканців навколишніх сіл, вимагаючи від них переписати на неї свої земельні паї і забороняла людям виїжджати за межі Федорівки. 

Логвин

Віра Логвін, колаборантка Фото: соцмережі

В квітні Віра Логвін зняла відео, в якому заявила, що давно чекала на російських окупантів і порвала свій український паспорт. Також вона встигла отримати почесну грамоту від окупантів «за особистий внесок у розвиток і становлення російської державності» на території Каховського району».

До повномасштабного вторгнення РФ Віра Логвін ніде не працювала і зловживала алкогольними напоями.

За добровільне зайняття посади в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Вірі Логвін загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років – за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Як повідомляв ЦЖР, на правобережній Херсонщині колаборанти зі Старої Збурї’вки Голопристанської громади Скадовського району намагалися втекти до Росії, однак окупанти їх не пропустили навіть до Криму. Вони змушені були переїхати до Скадовська, звідки намагаються «керувати» тимчасово окупованими селами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.