Путін підписав указ про спрощене набуття громадянства РФ для іноземців, які воюватимуть проти України

Новини
путин

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дозволяє іноземним громадянам, які уклали на період проведення війни контракти про проходження військової служби у ЗС РФ, отримати громадянство РФ у спрощеному порядку. Указ набуває чинності з моменту підписання – 15 травня 2023 року.

Як зазначається, внесено зміни в указ про прийняття до громадянства РФ у спрощеному порядку іноземних громадян та осіб без громадянства, які уклали контракт на проходження військової служби. Згідно з документом, контракт має бути укладений строком на 1 рік.

На спрощене набуття громадянства претендуватимуть дружини, діти і батьки тих іноземних громадян, які укладуть відповідний контракт.

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про призов росіян, які перебувають у запасі, на військові збори у 2023 році.

Як повідомлялося, 21 вересня 2022 року через брак особового складу російської армії для війни проти України президент РФ Володимир Путін підписав указ про часткову мобілізацію в Росії. Російський міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації призовуть 300 тисяч резервістів. За його словами, набір не буде здійснено у рамках разової акції. Мобілізація торкнеться 1,1% загального мобілізаційного ресурсу. У «сьомому пункті» указу Путіна про мобілізацію йдеться про те, що Міноборони РФ дозволяє призвати на військову службу не 300 тисяч резервістів, а 1 млн.

Кремль відмовився від планів подальшого наступу в Україні цієї весни після того, як не зміг досягти значного успіху, і хоче зосередитись на утриманні захоплених територій в очкуванні контрнаступу з боку ЗСУ. Налаштовуючись на тривалу боротьбу, у 2023 році Росія прагне залучити до свого війська 400 тисяч солдатів-контрактників.

Нагадаємо, в окупованому Криму почали в посиленому режимі шукати добровольців на війну проти України. Заманюють великими виплатами, іпотечним гачком та землею на півострові, не розповідають про реальний строк контрактів. Подробиці читайте у матеріалі ЦЖР «Чим заманюють добровольців на контрактну службу в російську армію у Криму».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter