РФ підірвала дамбу біля Новодарівки на Запоріжжі, наступ це не зупинить — ЗСУ

Новини

Російські окупанти підірвали греблю в районі Новодарівки Запорізької області, але це не вплине на наступ Збройних Сил України.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі національного телемарафону.

За його словами, противник нервує та використовує будь-які засоби, щоб не допустити прориву своєї оборони у Запорізькій області.

Він зазначив, що після підриву Каховської ГЕС росіяни знищують греблі дрібніших водосховищ.

«У нас є інформація, що біля населеного пункту Новодарівка ворог підірвав дамбу, і це призвело до затоплення обох берегів річки Мокрі Яли. На ведення наступальних дій сил оборони Таврійського спрямування це не впливає», — сказав Шершень.

Росіяни на тимчасово окупованих територіях Запорізької області руйнують  греблі на водоймах, а в інших місцях, навпаки – будують загати. В обох випадках вода виходить з берегів, затоплюючи поля і дороги. Міняючи таким чином  гідрологічний режим, окупанти, ймовірно, мають на меті заболочення місцевості, аби ускладнити контрнаступ ЗСУ. 

Як повідомляв ЦЖР,  правозахисники вбачають у підриві Каховської гідроелектростанції  ознаки воєнного злочину екоциду, юрисдикцію щодо якого має Міжнародний кримінальний суд. 

Читайте також: Науковці Євген Хлобистов та Ігор Пилипенко про наслідки знищення Росією Каховської ГЕС і подальший розвиток подій