Після невдалої втечі з Херсонщини гауляйтерки села Федорівка Віри Логвин на її місце призначили соціальну працівницю Любов Мороз

Новини
Любовь Мороз
Любовь Мороз, колаборантка

61-річна Віра Логвин передумала бути гауляйтеркою села Федорівка Зеленопідської громади Каховського району і спробувала втекти з Херсонської області. Однак російські окупанти не випустили її навіть до Криму і змусили залишатися в селі, а на її місце призначили 49-річну Любов Мороз, соціальну працівницю та колишнього секретаря сільської ради.

Центру журналістських розслідувань про це стало відомо з власних джерел.

В середині травня гауляйтерка Федорівки Віра Логвин спробувала втекти з Херсонської області, однак окупанти не випустили її навіть до Криму. 

«Вєрка примудрилася обікрасти окупантів, привласнюючи собі так звану російську матеріальну допомогу і хотіла втекти до Білорусі. Однак окупанти її не випустили. Зараз вона працює соціальною працівницею на росіян – її понизили в посаді», – розповіли ЦЖР мешканці Федорівки.

Новою гауляйтеркою села окупанти призначили іншу місцеву любительку «русского міра» Мороз Любов Володимирівну, 1 грудня 1973 р. н. Вона раніше працювала секретарем колишньої Федорівської сільської ради – ще до її об’єднання з Зеленим Подом. Любов Мороз обиралася депутаткою сільради від Партії регіонів, а останніми роками працювала соціальною працівницею – інспекторкою з соціального захисту населення Зеленопідської сільради.

Колаборантка Любов Мороз третя ліворуч а Віра Логвин праворуч крайня з окупаційних пабліків фото

Колаборантка Любов Мороз – третя ліворуч, Віра Логвин – крайня праворуч

Востаннє про діяльність Віри Логвин як гауляйтерки окупанти писали аж на російський «дєнь побєди» 9 травня, коли вона роздавала односельцям так звані ґєорґієвскіє лєнточкі.  Завжди активна колаборантка не випустила навіть жодного звернення до недавнього «дня Росії». 

Як повідомляв ЦЖР, до Федорівки Віра Логвин приїхала з села Сварицевичі Дубровицького району Рівненської області, також вона деякий час проживала в смт Нижні Сірогози Генічеського району. В серпні 2022 року біля продуктового магазину в Федорівці вона оголосила себе гауляйтеркою села. 

Про Віру Логвин ЦЖР писав не раз. Вона тероризувала  мешканців навколишніх сіл, вимагаючи від них переписати на неї свої земельні паї і забороняла людям виїжджати за межі Федорівки. В квітні 2023 року Віра Логвин зняла відео, в якому заявила, що давно чекала на російських окупантів і демонстративно порвала свій український паспорт. Також вона встигла отримати почесну грамоту від окупантів «за особистий внесок у розвиток і становлення російської державності» на території Каховського району».

  • До повномасштабного вторгнення РФ Віра Логвин ніде не працювала і зловживала алкогольними напоями. 28 квітня Служба безпеки України повідомила їй про підозру в колабораційній діяльності.