Окупанти за місяць вирили не менше 30 км окопів довкола Бердянська – мапа

Новини

Російська окупаційна армія продовжує зводити лінії оборони навіть у глибокому тилу – вирили не менше 30 км окопів довкола Бердянська.

Нові ворожі укріпрайони на окупованій Бердянщині знайшов кореспондент Центру журналістських розслідувань.

За супутниковими даними, з травня по червень військові РФ побудували нові фортифікації в Бердянському районі, які розтягнулися на кілька десятків кілометрів.

Порівняння знімків населених пунктів Бердянського району із супутника Sentinel-2 в травні та червні 2022 р, фортифікації окупантів відмічено жовтими лініями

Зокрема, свіжі окопи та траншеї з’явилися за неповних  2 місяці поблизу селищ Андріївка, Берестове, Дмитрівка, Олексіївкв  тощо.

За приблизними підрахунками, довжина оборонних ліній росіян сягнула 25 – 30 км.

Центр журналістських розслідувань на початку 2023 р. розповідав про те, хто і як будує росіянам лінії оборони на окупованому Запоріжжі, а в квітні знайшов на супутникових знімках МЕГА-окоп довжиною 70 км.

Окрім того, російські військові захоплюють приватне житло і перетворюють селища на свої опорні пункти.

Детально про це в матеріалі ЦЖР Коли твій “сусід” – окупант.

**

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter