Гауляйтеру села Гаврилівка на Херсонщині Сергію Красуленку, про якого писав ЦЖР, повідомили про підозру

Новини
Сергій Красуленко

СБУ повідомила про підозру в державній зраді і колабораціонізмі 43-річному Сергію Красуленку, гауляйтеру села Гаврилівка Новоолександрівської громади Бериславського району на Херсонщині. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Про це йдеться в тексті підозри СБУ, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що Сергій Красуленко добровільно погодився стати гауляйтером села Гаврилівка в червні-липні 2022 року. Він допомагав розселяти російських військових у будинках односельців без їхньої добровільної згоди, надав окупантам доступ до території місцевого ПТУ для ремонту військової техніки та організував роздачу так званої гуманітарної допомоги РФ.

Крім того, Сергій Красуленко організовував проведення в селі Гаврилівка незаконного референдуму з «приєднання» Херсонської області до РФ. 

Про гауляйтера Гаврилівки ЦЖР писав у жовтні 2022 року. Він утік із села незадовго до його звільнення. Тоді нам вдалося з’ясувати деякі деталі його біографії. 

Сергій Красуленко приїхав до Гаврилівки з рідного йому Кривого Рога. В цьому селі він придбав будинок, який довгий час використовував як дачу. У Кривому Розі він набрав купу боргів, а на своїй дачі у Гаврилівці крав електроенергію. Заочним рішенням Нововоронцовського районного суду від 20 липня 2021 року Красуленка визнали винним у завданні майнової шкоди АТ «Херсонобленерго», за яку він мав компенсувати майже 30 тисяч гривень.

За скоєний злочин Красуленку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. За ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 111 КК України в разі доведення його вини він може сісти за ґрати довічно з конфіскацією майна.

  • Як повідомляв ЦЖР, 61-річна Віра Логвин передумала бути гауляйтеркою села Федорівка Зеленопідської громади Каховського району і спробувала втекти з Херсонської області. Однак російські окупанти не випустили її навіть до Криму і змусили залишатися в селі, а на її місце призначили 49-річну Любов Мороз, соціальну працівницю та колишнього секретаря сільської ради.