ССО заявили про вдалу операцію «Крабовая ловушка» у Севастополі, Буданов повідомив про загибель 9 осіб у штабі ЧФ РФ і поранення двох генералів

Новини
Удар другої ракети по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі, 22.09.2023. Фото: RFE/RL

До влучного удару ракетного удару Повітряних Сил ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі 22 вересня призвела вдала операція Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба ССО.

За словами спецпризначенців, зухвала та кропітка робота Сил спеціальних операцій дозволила «вчасно та точно» вразити штаб Чорноморського флоту під час проведення наради керівного складу флоту РФ в окупованому Севастополі.

Бійці ССО передали дані Повітряним силам для нанесення ураження.

«Деталі проведення – стануть відомі, коли це буде можливо, а результат – десятки загиблих та поранених окупантів, серед яких вищий керівний склад флоту. Йдемо далі!», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок ракетного удару по штабу Чорноморського флоту Росії в Севастополі загинули щонайменше дев’ять людей, ще 16, серед яких є російські генерали, отримали поранення. Про це сказав

Як заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у коментарі Голосу Америки, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 16, серед яких є російські генерали, отримали поранення.

«Серед поранених — командувач угруповання генерал-полковник Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той перелік, який я вам озвучив», — сказав Кирило Буданов.

Олександр Романчук — командувач угруповання російської армії на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Олег Цеков — командир 200-ї окремої мотострілецької бригади Берегових військ Північного флоту ВМФ Росії.

Російські генерали Цеков і Романчук Фото: mil.ru

Російські генерали Цеков і Романчук Фото: mil.ru

Чутки про загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова начальник української розвідки не підтвердив.

На питання, яку роль в плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел. «Зрозуміло, що агентурні джерела — одні з основних», — додав він.

Як повідомлялось, 22 вересня 2023 року в окупованому Севастополі був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у центрі міста. Ракети запустили льотчики Повітряних Сил ЗСУ. У центральній частині міста, яка була перекрита поліцейськими, відключили електрику, газ та воду.

З’явились фото та відео моменту ракетного удару Повітряних Сил ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. За інформацією окупаційної влади, пожежу у будівлі нарешті загасили, там триває розбір пошкоджених конструкцій.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter