«Крим буде українським!» Спецпризначенці висаджувалися у Криму, був бій із втратами – ГУР

Новини

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що українські спецпризначенці десантувалися на території окупованого Криму й атакували війська РФ, а після виконання завдання відійшли.

«Спецпризначенці «Стугни» та «Братства» у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України десантувались на території Кримського півострова та нанесли вогневе ураження московським окупантам! Крим буде українським! Слава Україні!», – йдеться в повідомленні.

ГУР показало відео, на якому видно, як катери підпливають до берега. Коли відбулася висадка, ГУР не уточнює.

Як повідомив представник української військової розвідки Андрій Юсов у коментарі «Українській правді», після виконання завдання, завдавши втрат ворогу, група спецпризначенців відійшла, хоча – теж із певними втратами.

«Відбувся бій із російськими окупантами, є багато загиблих та поранених із особового складу загарбників. На жаль, є втрати серед українських захисників, які все ж не співмірні з російськими. Триває спецоперація, спрямована на деокупацію Криму. Звертаємось до всіх мешканців півострова із закликом чекати та всіляко допомагати Силам оборони в поверненні українських територій», – йдеться в повідомленні.

Пізніше російські ЗМІ повідомили, що нібито ФСБ затримала у Криму «диверсантів». Низка телеграм-каналів публікує відео.