ВМСУ підтвердили пошкодження поблизу Севастополя російського корабля «Павел Державин»

Новини
Патрульний корабель «Павел Державин» ЧФ РФ на вході до Севастопольської бухти. Фото: О.Бричевський

Поблизу окупованого росіянами Севастополя отримав пошкодження патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Павел Державин».

Інформацію про це, раніше розповсюджену ЗМІ, підтвердив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі «Радіо Свобода».

«Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є», – зазначив Плетенчук.

Він розповів, що пошкоджений корабель є частиною флоту країни-терористки РФ. Однак раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

«Вони мають однакову назву. Наскільки я пам’ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель», – пояснив Плетенчук.

Напередодні ЗМІ та місцеві телеграм-канали повідомили, що під час зовнішнього рейду з Севастополя підірвався корабель ЧФ РФ «Павел Державин». Причини підриву були невідомі.

Як повідомляв ЦЖР, вночі 13 вересня 2023 року в результаті ракетної атаки по Севморзаводу в окупованому Севастополі пошкоджено два російські кораблі, які перебували на ремонті: великий десантний корабль «Минск» та підводний човен «Ростов-на-Дону» проєкту «Варшавянка».

Як повідомлялось, 22 вересня 2023 року в окупованому Севастополі був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у центрі міста. Ракети запустили льотчики Повітряних Сил ЗСУ.  До влучного удару ракетного удару Повітряних Сил ЗСУ по штабу Чорноморського флоту РФ призвела вдала операція Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Центр журналістських розслідувань публікував серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

Ракетна атака Сил оборони воєнно-морської бази РФ в окупованому Севастополі матиме відчутні технічні наслідки для окупаційної армії, в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар заявив Павло Лакійчук, керівник безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ».