Міноборони готове вносити нову редакцію законопроекту щодо мобілізації – Умєров

Влада
Рустем Умєров, міністр оборони України. Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

Міністерство оборони заявило, що готове вносити нову редакцію законопроекту щодо вдосконалення мобілізації.

По це повідомив міністр Рустем Умєров.

“Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження уряду незабаром. Попередню редакцію законопроєкту відкликали. Цей закон потрібен обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті. Потрібен якнайшвидше”, – заявив він.

Умєров підтвердив, що після реєстрації законопроекту у парламенті команда Міноборони, головнокомандувач Валерій Залужний, начальником Генштабу Сергій Шаптала брали участь в обговореннях та закритих нарадах та пояснювали необхідність цього рішення.

Верховна Рада повертає на доопрацювання уряду законопроект щодо вдосконалення мобілізації.

25 грудня Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби” №10378, у якому регулюються питання щодо відстрочки від призову на військову службу, у тому числі людей з інвалідністю.

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт, що регулює питання мобілізації, військового обліку та проходження служби у війську. Автори проєкту пропонують знизити нижню вікову межу для призову, надати відстрочку від мобілізації людям з інвалідністю І та ІІ груп, а також запровадити розсилку повісток електронною поштою.  

Раніше Командування Сухопутних військ Збройних сил України назвало три категорії громадян, за допомогою яких планують розширити коло тих, кого можуть призвати на військову службу під час мобілізації.

Читайте також блог Євгенія Лешана Що замість строкової служби?