Тайвань наклав санкції на російську компанію, що імпортувала верстати

Влада

Міністерство торгівлі Тайваню запровадило санкційні обмеження проти російської компанії I Machine Technology, яка є однією з найбільших імпортерів тайванських верстатів в Росії.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Мінекономіки Тайваню наголосило, що міжнародна репутація тайванських бізнесменів є дуже важливою для майбутніх глобальних продажів і потребує захисту від недобросовісних гравців. Воно звернулося до виробників з проханням розірвати зв’язки з російською iMachine.

Повідомляється, що рішення про санкції були ухвалені після  публікацій у ЗМІ. 26 січня The Insider разом з тайванським The Reporter писали, що Росія імпортує верстати з Тайваню в обхід санкцій – через Туреччину та інші країни. Серед усіх російських імпортерів, які отримували тайванські верстати з третіх країн, найбільший обсяг імпорту мало саме I Machine Technology, яке займається верстатами й деталями до них.

1 лютого видання The Washington Post повідомило, що російська компанія I Machine Technology імпортувала з Тайваню верстати з числовим програмним керуванням на суму $20 мільйонів. Найбільшим клієнтом I Machine торік був Московський машинобудівний завод Авангард — постачальник ракет для систем ППО С-400.

У Мінекономіки Тайваню також повідмили, що у 15 разів посилили штрафи за нелегальний експорт до Росії та Білорусі – до 1 мільйона юанів (близько $32 тисяч). Тайвань продовжує включати у перелік компанії з Росії, яким заборонено експортувати товари з країни, наразі таких суб’єктів налічується 1900.

Нагадаємо: 

  • У грудні 2023 року Європейський Союз затвердив 12-й санкційний пакет проти РФ, у який зокрема включені родичі президента РФ Володимира Путіна та експрезидента Дмитра Медведєва. Він також передбачає повну заборону продажу російських алмазів.
  • Санкції проти Росії через анексію Криму з боку США і Євросоюзу були введені в грудні 2014 року. З тих пір вони були значно посилені та продовжуються ЄС щопівроку.