На Арабатській стрілці знову стався «електричний колапс»

Життя

У суботу, 7 жовтня, в розпал святкування Дня села в Стрілковому на кордоні з тимчасово окупованих Кримом, пропала електрика. Електропостачання відновили тільки у понеділок, 9 жовтня.

Про це повідомив журналіст з Каховки Олег Батурин, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, люди, які зібралися з нагоди торжества, змушені були продовжувати святкування при світлі ліхтарів.

«У день села в Стрілковому і по всій Арабатській Стрілці пропала електрика. Відновлювати електропостачання не захотіли, пообіцявши направити бригаду тільки вранці в неділю, коли взайдет сонце», – написав він.

Як повідомив Центру журналістських розслідувань заступник голови Генічеської РДА Олексій Сищенко, аварія сталася через негоду.

«Через погані погодні умови трапилася аварія. Не можу сказати подробиці – я не електрик. Вчора вдень електропостачання Арабатки було повністю відновлено, і в даний момент ніяких проблем немає», – повідомив він.

За день, до чергового електричного колапсу Сищенко в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань повідомив, що перебої з електроенергією на курортній Стрілці мають сезонний характер, вони викликані захопленням споживання електрики викликаним напливом відпочиваючих.

«Ця проблема існує у нас не довше одного місяця саме під час пікового напливу відпочиваючих. Коли спека, відпочиваючі включають кондиціонери і відбувається падіння напруги. Проблем цієї зими у нас не буде », – сказав Сищенко.

Олексій Сищенко, заступник голови Генічеської РДА

Нагадаємо, регіон Арабатки страждає від неякісного електропостачання, яке надає «Херсонобленерго», компанія, контрольована фігурантом списку санкцій США, російським сенатором Олександром Бабаковим.