Європейська кіноакадемія попросила врятувати Олега Сенцова від смерті

Життя
Олег Сенцов

Європейська кіноакадемія вимагає негайно і безумовно звільнити українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування в російській колонії.

Звернення опубліковано на сайті організації, передає Центр журналістських розслідувань.

Звернення на захист Сенцова підписали продюсери, актори та режисери з Німеччини, Великобританії, Франції, Польщі, Угорщини та Фінляндії і Росії, а також 1750 членів інших організацій – партнерів європейського кіноспівтовариства. Серед них – Українська кіноакадемія (UFA) і Союз кінематографістів України.

«Не допустіть смерті Олега! Ми глибоко стурбовані, тому ще раз вимагаємо забезпечити його безпеку і негайно і безумовно його звільнити», – йдеться в тексті звернення, яке серед інших підписали Кен Лоуч, Стівен Долдрі і Кшиштоф Зануссі.

«Будь ласка, допоможіть нам врятувати його – зверніться до свого міністра закордонних справ, вашому депутату або в посольство Росії в вашій країні, і попросіть їх зробити все можливе для звільнення Олега Сенцова! Ми повинні діяти зараз!», – закликає Європейська кіноакадемія.

Почався 12-й день безстрокової голодовки українського кінорежисера Олега Сенцова. За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов планує продовжувати голодування до самої своєї смерті, якщо його вимоги не будуть виконані.

Як повідомлялося, акції на підтримку політв’язня Кремля Сенцова пройшли 22 травня до Адміністрацією президента України в Києві і 24 травня у будівлі посольства РФ в Україні.

25 травня в Одесі активісти вийшли під генеральне консульство РФ з вимогою звільнити українського режисера, крімчаніна Олега Сенцова та інших політичних в’язнів.

Нагадаємо, до чемпіонату світу з футболу 2018 року, який пройде в РФ, активісти по всьому світу проведуть акцію з вимогою до Володимира Путіна звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова.

Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив голодування, перебуваючи у колонії російського міста Лабитнангі.

Незаконно засуджений на території РФ український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов готовий голодувати до фатального результату, якщо його умови не будуть виконані, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в Росії. 

Міністерство закордонних справ України розглядає всі можливі варіанти для звільнення Сенцова.

У РФ понад 130 діячів науки і культури виступили з вимогою звільнити незаконно засудженого українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування.

Український політв’язень Олександр Кольченко, який незаконно засуджений в РФ і знаходиться колонії російського міста Копейськ, заявив, що готовий підтримати голодування Олега Сенцова.