У Чорному морі згоріло російське риболовецьке судно

Життя

На російському риболовецькому судні в акваторії Чорного моря сталася пожежа.

Про це повідомляє прес-служба управління МНС по Краснодарському краю. Попередньо, причиною НП стало загоряння двигуна, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Сигнал про пожежу надійшов о МНС від оперативного чергового Єдиної чергово-диспетчерської служби Туапсинському району. За його словами, судно загорілося на відстані 1,5 км від берега селища Джубга.

Як уточнили «РИА Новости» в управлінні, на борту судна перебували шість осіб, всі вони були доставлені на берег попутними суднами. Загиблих серед них немає.

Нагадаємо:

  • 21 січня в Чорному морі в районі Керченської протоки на танкері-газовозі MAESTRO (прапор Танзанії, екіпаж 15 чоловік, громадяни Туреччини та Індії) стався вибух під час перевалки газу на другий танкер-газовоз CANDY (прапор Танзанії, екіпаж 17 чоловік, громадяни Туреччини та Індії). Обидва судна загорілися. Моряки змушені були рятуватися, стрибаючи в воду. Загинули щонайменше 10 людей.
  • Згорілі у Чорному морі неподалік Керченської протоки танкери-газовози CANDY (IMO: 9005479) та MAESTRO (IMO: 8810700) раніше заходили до закритих Україною портів окупованого Криму та займались незаконним перевезенням газу з Керчі до Сірії і Ливану. Вони належать турецькій компанії MILENYUM DENIZCILIK GEMI, яка перебуває у «сірійському санкційному списку США».
  • У Краснодарському краї РФ слідчими органами Південного слідчого управління на транспорті СК Росії порушено кримінальну справу за фактом загибелі двох і більше осіб на судах в нейтральних водах Чорного моря за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам).
  • В результаті пожежі на танкерах 10 людей загинули, 10 – вважаються зниклими безвісти, 12 – врятовані.