В Україні доплати до пенсій літнім людям нарахують автоматично

Життя
пенсий
Фото: Главком

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що доплати до пенсій літнім людям нараховуватимуть в автоматичному режимі.

Пенсіонерам старше 80 років буде продовжена і пенсіонерам, яким виповнилося 75 років, буде встановлена щомісячна компенсаційна виплата.

Постановою Кабінету міністрів України від 1 квітня 2020 № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремих категорій населення в 2020 році пенсіонерам, яким виповнилося 80 років і більше, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням доплат до пенсій, встановлених законодавством ) був менш розміру середньої заробітної плати в Україні, яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік (9 205,19 грн), на період з 1 квітня 2020 року по 28 лютого 2021 року встановлено щомісячну компенсаційна виплата в розмірі до 500 грн в межах зазначеного розміру, повідомили в ПФУ.

Як повідомлялось, в Ощадбанку спростували інформацію сепаратистських ЗМІ так званої «ЛНР», які в останній тиждень залякують одержувачів українських пенсій зі статусом вимушено переміщених осіб, які проживають на окупованій території Донбасу, тим, що нібито продовжені до 1 листопада карти Ощадбанку заблокують, якщо з них три місяці не знімали гроші.

Правозахисники пояснюють, що після 1 листопада не буде припинятися виплата пенсій пенсіонерам зі статусом вимушено переміщених осіб, які живуть на окупованому Донбасі. 

В Ощадбанку пояснили, чому у деяких пенсіонерів-ВПО знімається комісія при знятті готівки з пенсійної картки в банкоматах Ощадбанку і як цього можна уникнути.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку працює електронна черга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької і Луганської областей, які відтепер можуть отримати картку у зручний для них час.
  • Правозахисники нагадали про зміни в обслуговуванні переселенців в Ощадбанку під час карантину.
  • Карти Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 листопада 2020 року.
  • Незважаючи на те, що дію платіжних карт Ощадбанку продовжено до 1 листопада, переселенці масово скаржаться на те, що банкомати «з’їдають» такі картки.
  • Ощадбанк заблокував частину прострочених пенсійних карт, термін дії яких продовжувався до 1 жовтня у зв’язку введенням карантину в Україні. Зараз продовжено термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за тарифним пакетом «Мій рахунок».