Поліція фальсифікує факти та затягує розслідування вбивства Гандзюк — батько

Життя
Катерина Гандзюк Фото: Facebook

Вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк організував колишній співробітник правоохоронних органів, тому слідство всіляко затягується, а докази намагаються сфальсифікувати.

Про це заявив батько Катерини Віктор Гандзюк на акції в честь пам’яті загиблого 5 річного Кирила Тлявова, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Тільки дії активістів та родини спонукали слідство до роботи. Наразі кадрові зміни не проведено, керівництво поліції залишається те саме. Замовники вбивства Каті досі не знайдені», – зазначив він.

Віктор Гандзюк фото: investigator.org.ua

Віктор Гандзюк розповів, що після вбивства його доньки, яке набуло суспільного розголосу, злочини зі сторони поліції припинились. Але зараз, за його словами, стався новий випадок протиправних дій правоохоронців, що призвели до загибелі Кирила Тлявова.

«5-річна дитина загинула, і знову ми бачимо спробу фальсифікації, спробу укриття винних, спробу обману. З цим потрібно закінчувати, бо завтра на цьому місці може опинитись будь хто з вас. Я не хочу щоб ви також ховали своїх дітей, та розумію, що на даному етапі будь-який злочин, скоєний поліцейськими буде фактично непокараний», – каже Гандзюк.

Також батько Катерини Гандзюк заявив, що через недбальство у розслідуванні резонансних злочинів вимагає відставки керівництва Національної поліції та особистого контролю новообраним президентом перебігу розслідувань.

Виктор Гандзюк фото: investigator.org.ua

«Я звертався до президента поки що особисто, а не публічно, та на даний момент ніякої реакції з його сторони я не дочекався», – підсумував Віктор Гандзюк.

  • У Переяславі-Хмельницькому двох поліцейських підозрюють в тому, що 31 травня вони поранили з вогнепальної зброї 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який помер в лікарні. 4 червня були арештовані підозрювані – Іван Приходько та Володимир Петровець.
  • У Херсоні близько сотні активістів та небайдужих мешканців взяли участь у всеукраїнській акції пам’яті 5-ти річного Кирила Тлявова.
  • 31 липня 2018 року на керуючу справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк напали біля під’їзду її будинку. Її облили концентрованою сірчаною кислотою, у результаті жінку було госпіталізовано з хімічним опіком.
  • 4 листопада Гандзюк померла в київській лікарні, де вона лікувалася після нападу. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин – по п.4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).
  • П’ятеро нападників на херсонську активістку Катерину Гандздюк, включаючи організатора і виконавців, пішли на угоду зі слідством і визнали себе винними. Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосить їм вироки 6 червня.