Пенсійний фонд розробив і впровадив послугу автоматичного призначення пенсії

Життя
пенсий

Пенсійний фонд розробив і впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Для цього необхідно заповнити атрибути анкети-заяви, додати скановані копії документів та підписати анкету-заяву КЕП і надіслати її до територіального органу Пенсійного фонду.

«З початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 356 майбутніх пенсіонерів. Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам вебпорталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП. Вони зможуть надавати всі необхідні документи, авторизувавшись з використанням банківської ідентифікації (BankID)», – йдеться у повідомленні.

В Україні з 1 липня підвищують мінімальний прожитковий мінімум до 2118 гривень, тому у деяких категорій пенсіонерів зросте пенсія. Мінімальну пенсію, яка становить 1638 гривень, збільшать до 1712 грн з 1 липня і до 1 769 грн з 1 грудня. Підвищення торкнеться тих українців, хто не потрапив до списків травневої індексації, і хто отримує мінімальну пенсію.

Нагадаємо:

  • Глава прес-служби Пенсійного фонду Ганна Швець повідомила, що українським пенсіонерам обіцяють нові доплати: мінімальна пенсія збільшиться на 131 гривню в два етапи – на 74 гривні з липня і ще на 57 гривень з грудня: з 1638 гривень до 1712 гривень, а до кінця року – до 1769 гривень.
  • Пенсійний фонд України показав мобільний додаток для пенсіонерів і опублікував покрокову інструкцію. Громадяни можуть, не виходячи з дому, скористатися необхідними послугами. В додатку подано ряд функцій, які детально описує Пенсійний фонд. Також пояснюється, як ним користуватися.
  • У травні ПФУ направив на пенсійні виплати 689,6 млн грн. На 1 квітня середній розмір виплати 11,3 мільйонам пенсіонерам становив 3170,14 грн.