Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк про облаштування КПВВ «Чонгар» і «Каланчак»

Сюжети
Фото: investigator.org.ua

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в інтерв’ю Центру журналістських розслідувань розповів про плани облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чонгар» і «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Необлаштовані КПВВ на адмінмежі з півостровом вже не перший рік викликають незадоволення в громадян України, які їдуть до півострова чи повертаються на материк. Минулого року виділені з державного бюджету кошти на облаштування КПВВ «згоріли» – ними не встигли скористатися. Цього року буде друга спроба. Проект спрямовано на експертизу і є всі шанси, що будівництво завершиться якраз під час найбільшого напливу людей на КПВВ.

Міністерство інфраструктури розробляє нові міжобласні маршрути, кінцева зупинка яких буде поблизу адмінмежі з Кримом. Також міністерство оголосить серед перевізників конкурс на будівництво автостанцій біля контрольних пунктів в’їзду та виїзду «Чонгар» і «Каланчак», оскільки виділених на проект розбудови КПВВ та сервісних зон коштів вистачить лише для будівництва Центрів надання адміністративних послуг.